Kok Amok

kokamok

KokAmok linjefaget er et tilbud til dig, som har særlig interesse for gastronomi og økologisk havebrug. Du får et indblik i gastronomiens verden, når vi arbejder i køkkenet med at lave lækker mad til hinanden og til resten af skolen. Du tilegner dig teoretisk viden og praktiske færdigheder i forbindelse med fødevarers vej fra jord til bord. Og i vores økologiske køkkenhave får du erfaring med fremstilling af mad hele vejen fra såning til tilberedning.

Du bliver undervist i:
Varekendslab: Inden for slagtekød, fjerkræ, fisk, skaldyr, vildt, frugt, bær, grøntsager
Tilberedningsmetoder: Kogning, brasering, stegning, grillning, pochering, ovnstegning
Næringsstoffer: Kulhydrater, proteiner, fedt, vitaminer, mineraler og deres køkkentekniske egenskaber.
Mejeriprodukter: Økologisk kontra konventionelt landbrug
Dansk-fransk menulære: Oversætning af menukort fra dansk til fransk
Produktionshygiejne: Hvor opstår bakterierne? Hvornår sker der kryds kontaminering?
Planlægning og produktion: Hvilke ting laves først? Holdbarhed
Psykologi: Støj i køkkenet, indvirkning ved musik, stemning
Salg og service: Priser, præsentation af restaurant, lovgivning
Fonder: Hønse-, kalve-, okse-, grøntsags- og fiskefond
Sæsoner: Årstider, dansk sæson – udenlandsk sæson
Egenkontrol: Lære at lave egenkontrol i køkkenet
Det er hensigten, at den enkelte elevs nysgerrighed skal vækkes inden for det gastronomiske. Dette gøres bl.a. gennem teoretisk undervisning og praktisk fremstilling.

På KokAmok-linjefaget bliver du superbruger af skolens køkken – hvilket giver dig mulighed for at være med til at sammensætte menuer i weekender og til store arrangementer.